پتینه کاری

پتینه کاری دیوار

پتینه کاری در نقاشی ساختمان دیوار

پتینه کاری به هنری گفته می‌شود که به وسیله آن یک لایه بافت دار روی سطوح مختلف ایجاد می‌کنند و نمایی کهنه و قدیمی به اجسام می بخشند. در پتینه کاری با استفاده از رنگ های روشن کننده، مات کننده و پوشاننده، حالتی فرسوده و قدیمی به اشیا می‌دهند که ظاهری زیبا و خیره کننده ایجاد می کند و باعث می شود حس نوستالژی خاصی به محیط وارد شود.

پتینه کاری در قسمت های مختلف، جلوه جذاب و زیبایی به فضای منزل می بخشند. پتینه کاری در نقاشی ساختمان انواع مختلفی دارد که هر کدام از آن ها کاربرد مخصوص به خود را دارند. برای آشنایی بیشتر با هنر پتینه کاری در نقاشی ساختمان بهتر است در ادامه مطالب با تیم نقاشی ساختمان دیوار همراه باشید.

جهت دریافت مشاوره رایگان و سفارش نقاشی ساختمان با ما تماس بگیرید

تعریف پتینه

    به رنگ سبزی که حاصل خوردگی در فلز مس می باشد، پتینه می گویند. پتینه همان لایه ای است که بر روی سطح چوب، سنگ، سفال و غیره وجود دارد که نشان دهنده کهنگی آن ها است. در هنر پتینه کاری با استفاده از رنگ های مختلف و بافت، یک نمای فرسوده و یا اکسید شده به اشیا می دهند.

انواع مختلف پتینه

     پتینه ورق طلا، پتینه ورق نقره، پتینه کاری روی چوب، پتینه کاری روی دیوار، پتینه کاری روی سقف، پتینه طرح مخمل.

 

پتینه کاری به روش کلاسیک

این روش بیشتر در گذشته مورد استفاده قرار می گرفته اما امروز هم بعضی از افراد با توجه به سلیقه خود، در مکان های مختلف از این روش استفاده می‌کنند. در روش پتینه کاری به صورت کلاسیک که عموماً به پتینه ورق طلا هم معروف است از یک خمیر مخصوص برای پتینه کاری روی اشیاء مختلف استفاده می کنند. البته باید اشاره کرد که در هنر پتینه کاری در نقاشی ساختمان از ورقه های طلا، مس، برنج، برنز و غیره نیز استفاده می‌کنند که این ورقه ها بیشتر برای برجسته کاری روی اشیای مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. نکته قابل توجه در این مورد این است که به کارگیری این روش باید در مکانی صورت گیرد که طرح و نقش پتینه با اسباب و لوازم موجود در آن جا، همخوانی لازم داشته باشند.

پتینه کاری به روش مدرن

این روش پتینه کاری امروزه در صنعت دکوراسیون داخلی ساختمان ها جایگاه ویژه‌ ای به خود اختصاص داده و طرفداران زیادی نیز جذب کرده است. پتینه کاری به روش مدرن، قابلیت اجرا روی هر سطحی را دارد. شرکت نقاشی ساختمان دیوار، هر روزه طرح ها و مدل های جدیدی از این هنر را در اختیار مشتریان خود قرار می دهد.

 

برخی از تکنیک های پتینه کاری

پتینه کاری با استفاده از اسفنج:

اسفنج به دلیل ساختار بافت داری که دارد، بشتر از آن در پتینه کاری استفاده می کنند. روش پتینه کاری با اسفنج، هم برای رنگ آمیزی و هم برای رنگ برداری کاربد های زیادی دارد. پتینه کاری در نقاشی ساختمان معمولاً روی سطوح مختلف قابل اجراست به این صورت که ابتدا باید اسفنج را به رنگ آغشته نموده و سپس روی سطح مورد نظر به آرامی طرح بیندازید‌. البته باید حتما توجه داشته باشید که اسفنج رنگ زیادی به خود نگیرد، زیرا ممکن است از کیفیت نهایی کار بکاهد. سطح زیرین در صورت نیاز به رنگ آمیزی بهتر است رنگ شود، اما توصیه هنرمندان و نقاشان نقاشی ساختمان دیوار این است که برای جلوه بهتر از رنگ های مخالف با سطح زیرین استفاده شود.

پتینه کاری با بافت دار کردن دیوار:

شما به راحتی می توانید با برخی از ترکیبات روی دیوار های مختلف بافت ایجاد کنید. از جمله این ترکیبات پودر مل، روغن الیف، آب و رنگ روغن می باشد. شما با ترکیب کردن این مواد، خمیری نسبتاً شل ایجاد نموده و می توانید به راحتی با استفاده از این خمیر روی دیوار مورد نظرتان بافت های زیبایی ایجاد کنید. باید توجه داشته باشید که این ترکیب باید غلظت مناسبی داشته باشد، یعنی نباید خیلی شل و یا خیلی سفت باشد که به سختی از آن استفاده شود.

پتینه کاری با پارچه:

در این روش می توانید از انواع مختلف پارچه های نخی و یا پلاستیکی کهنه استفاده کنید. پارچه های مورد استفاده باید حتما تمیز باشند. ابتدا پارچه ی مچاله شده را به رنگ دلخواه آغشته نموده و رنگ اضافی آن را حتماً با یک روزنامه بگیرید، سپس به صورت ضربه ‌ای، روی دیوار بزنید. در بعضی از قسمت ها می توانید پارچه مچاله شده را به جهت های مختلف روی دیوار بکشید و طرح‌ های جذابی روی آن ایجاد کنید.

تکنیک رنگ برداری:

تکنیک رنگ برداری هم یکی از تکنیک های آسان و جذاب در پتینه کاری است. برای اجرای این روش باید با کاردک یا چاقو روی دیواری که از رنگ کردن آن مدت زمان زیادی گذشته، طرح های دلخواهتان را ایجاد کنید. البته توجه داشته باشید که می‌توانید از این روش برای دیوار هایی که تازه رنگ آمیزی شده ‌اند هم استفاده کنید، برای این دیوار ها قبل از خشک شدن رنگ باید اسفنج یا پارچه را خیس نموده و در نقاط مختلف روی دیوار بکشید تا رنگ از روی دیوار برداشته شود.

پتینه کاری سقف و دیوار

مزایای استفاده از پتینه کاری در نقاشی ساختمان

  • تنوع طرح و رنگ در پتینه کاری بسیار بالا است.
  • دوام و مقاومت بالایی دارد و تا سالیان سال مشکلی برای آن پیش نمی‌آید.
  • ضد رطوبت و همچنین قابل شستشو می باشد.
  • ترک ها، شیار ها و شکاف‌های موجود در سطح دیوارها را به خوبی پوشش می‌دهد.
  • اگر پتینه کاری شما بعد از مدتی دچار آسیب شود به راحتی می توانید آن را ترمیم و بازسازی کنید.
  • قیمت مناسب و مقرون به صرفه ای دارد.
  • خانه ها را با هر نوع ساختاری شبیه به بناهایی با معماری لندنی و ایتالیایی می کند.
  • اغلب برای ساختمان های لوکس و لاکچری به کار می رود.
  • علاوه بر دیوار، سقف و ستون ها بر روی اثاثیه منزل هم قابل اجرا است.

 

پتینه کاری روی سطوح چوبی

پتینه کاری روی چوب با استفاده از رنگ های پوششی، لایه ای روی سطح چوب ایجاد می کند که در این مورد از ترکیب رنگ های مختلفی استفاده می‌شود. چوب های خام معمولاً رنگ های جذابی ندارند بنابراین می توان از روش پتینه کاری روی سطوح آن ها طرح های زیبایی ایجاد نموده و همچنین رنگ و جلای بهتری به آن ها بخشید. حتی در قسمتی از وسایل چوبی که خوردگی و یا شکستگی ایجاد شده، می‌توانید به راحتی از این هنر جهت پوشاندن ایرادات و نقایص آن ها استفاده کنید. اگر می خواهید برای برخی از قسمت های منزلتان از هنر پتینه کاری استفاده کنید، بهتر است به توصیه مشاوران شرکت نقاشی ساختمان دیوار توجه داشته باشید، آن ها به شما عزیزان توصیه می کنند که برای پتینه کاری در محل مورد نظرتان، به دنبال طرح های شلوغ و تیره نباشید، چرا که ممکن است بعد از گذشت زمان اندکی دلتان را بزند.

 

پتینه کاری روی سقف

برای پتینه کاری روی سقف معمولا از ورق طلا استفاده می شود. طرح های مختلفی را می‌توان با استفاده از پتینه ورق طلا روی سقف ها پیاده نمود از جمله این طرح های جذاب و زینتی، طرح آسمان، طرح ابر و باد، طرح گل های زیبای طبیعت و همچنین طرح های جذاب فرشتگان می باشد.

 نکات مهم در پتینه کاری ساختمان

  • پتینه کاری در نقاشی ساختمان هنری ساده و آسان است و شما می توانید به راحتی با کمی خلاقیت طرح های جذاب و زیبایی روی سطوح مختلف ایجاد کنید. اما بهتر این است که برای دیوار ها و مکان های مهمی مثل پذیرایی از متخصصان و هنرمندان ماهر در نقاشی ساختمان گلمحمدی، در این زمینه راهنمایی بخواهید تا بتوانید به کمک آن ها یک نتیجه عالی از کارتان داشته باشید و هر بار که به آن نگاه می کنید حس نشاط و شادابی بیشتری پیدا کنید.
  • پتینه کاری هم در طراحی دکوراسیون داخلی، سقف، دیوار و حتی روی برخی از وسایل منزل و هر جای دیگری که به ذهنتان خطور کند قابل اجرا می باشد. اصولا طرفداران این هنر، پتینه کاری را بیشتر بر روی دیوار و سقف انجام می‌دهند.
  • ابزار مورد استفاده برای پتینه کاری در نقاشی ساختمان، رنگ های مختلف، خمیر های مخصوص پتینه‌کاری، رقیق کننده ها، ابزارهایی مانند قلمو، کاغذ، پارچه، اسفنج و غلتک می باشد.
  • رنگی که برای پس زمینه در پتینه کاری مورد استفاده قرار می‌گیرد معمولاً یکی از رنگ های اکریلیک، روغنی یا پلاستیکی می باشد و طرح ‌هایی که روی این رنگ ها صورت می‌گیرد می‌تواند به صورت برجسته یا تخت طراحی شود.
  • از این پوشش به دلیل قیمت مناسب و جلوه زیبایی که دارد در مکان ‌های مختلف از جمله منازل، اداره ها، اماکن عمومی پر رفت و آمد مثل ترمینال، فرودگاه و سینما و غیره استفاده می شود. همچنین به دلیل مواد اولیه طبیعی که در آن ساختار آن ها وجود دارد، قابل استفاده در مکان های بهداشتی و حساسی مثل درمانگاه ها و بیمارستان ها می باشند.
  • اگر پتینه کاری در نقاشی ساختمان روی سطوح بزرگ و یا کل فضا مورد استفاده قرار گیرد، به دلیل اینکه بافت و طرح دارد، ممکن است صحنه نا خوشایندی برای شما ایجاد کند، بنابراین استاد کاران شرکت نقاشی ساختمان دیوار توصیه می کنند تا در مکان‌های خاص از این هنر استفاده شود.
  • برای پتینه کاری در نقاشی ساختمان اگر می خواهید از شابلون استفاده کنید باید دقت زیادی داشته باشید. شابلون باید حتما ثابت بوده و نباید روی دیوار کشیده شود. پس از تمام شدن کار با اسپری ها ی رنگ می توانید شابلون را به آرامی از روی دیوار بردارید.

اگر در نظر دارید کیفیت نهایی خروجی شما بالا باشد و رضایت کامل از طرح نهایی تان داشته باشید، تیم نقاشی ساختمان دیوار پیشنهاد می کند که از مواد و رنگ‌ های معتبر و با کیفیت برای پتینه کاری در نقاشی ساختمان های خود استفاده کنید، چرا که استفاده از اقلام بی‌کیفیت می‌تواند تاثیر بدی در طرح و مدل شما داشته باشد. اساتید پتینه کار در نقاشی ساختمان دیوار با خلاقیت بالا می تواند طراحی دکوراسیونی زیبا و خیره کننده ای ایجاد کنند که شاید باور چنین پدیده ای برایتان غیر قابل تصور باشد. با ما تماس بگیرید.

جهت دریافت مشاوره رایگان و سفارش نقاشی ساختمان با ما تماس بگیرید

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 5]
Go to Top